dilluns, 10 d’octubre del 2016

GATS: SEGUIM AMB LES APORTACIONS






En Lluc ens ha portat un gat de peluix i un llibre on podem recollir fotos dels gats en diferents situacions, hem pensat omplir el llibre amb fotos dels gats que ens portaran el proper dijous o fins i tot amb algunes fotos que portin els alumnes que tenen gats.

També hem explicat els contes que ens han portat en Leo, l'Àlex i l'Arianna Martín.
L'Aran ens ha portat informació sobre les cues dels gats, ens ha explicat que serveix per saber el seu estat d'ànim segons la posició i la forma de la seva cua. Quan té por, quan és amigable, quan està espantat, quan vol atacar, quan és summis.. També hem esbrinat que els serveix per mantenir l'equilibri.

La Lea ens ha presentat el seu gat de roba.

En Biel ens ha explicat que els gats són mamífers, néixen de la panxa de la mare i mamen de les mamelles de la seva mare. Per tant són mamífers com nosaltres. Nosaltres tenim de 1 a 4 fills i els gats de 3 a 9 fills. L'embaràs dels gats dura 2 mesos mentre que el dels humans en dura 9.

L'Ariadna Rojo ens ha explicat que els gats fan pipi i caca en una capsa amb una espècie de sorra que es diu sepiolita que absorveix els pipis i la humitat. Després ho tapen amb la sorra. Són molt nets. N'hi ha que tenen unes capses tapades ja que no els hi agrada que els vegin fent les seves necessitats.

L'Àlex ens ha explicat que els cosins dels gats són els lleons, els guepards, jaguars, els linxs, pumes, tigres, lleopards, Tots ells són felins i tenen algunes característiques en comú, són caçadors, carnívors i tenen característiques físiques molt similars.

L'Aitana i l'Arianna Martí ens han portat gats fantàstiques del món dels dibuixos, en Doraemon, el gat còsmic, i la Kitty.






























2 comentaris:

  1. Hola Ivette, l'Àsia està fent fotos dels gatets que trobem pel viatge. Que tel's podríem enviar?

    ResponElimina
  2. Hola Ivette, l'Àsia està fent fotos dels gatets que trobem pel viatge. Que tel's podríem enviar?

    ResponElimina